Do you want to change the shipping country?

For orders with a delivery address in a different country, kindly switch to the shop of the respective country. If you switch to the shop of a different country, prices will be recalculated and products which are not available in the selected country will be removed from your shopping cart.

Do you want to change the shipping country?

If you continue, products will be removed from the shopping cart.

Address Validate

Please review your address and make any necessary changes by selecting "Change/ Edit Address"

Change/Edit Address
Use Original Address:
Use Suggested Address:

WELKOM OP ONZE WEBSITE!

De website www.mares.com, met inbegrip van de microsites, gegevensbestanden en webwinkels (“website”), wordt beheerd door Mares S.p.A, Salita Bonsen 4, 16035, Rapallo (GE), Italy, Tel: +44 0185 201 (“we/wij”, “ons”). Het beschermen van uw persoonsgegevens is belangrijk voor ons. Daarom voldoen wij aan de toepasselijke wettelijke bepalingen betreffende de bescherming, het wettelijke toepassingsbereik en de geheimhouding van persoonsgegevens en betreffende gegevensbeveiliging. Hieronder kunt u lezen welke informatie we eventueel verzamelen als u onze websites bezoekt en gebruikt, vooral wanneer u winkelt in onze webwinkel of deelneemt aan onze prijsvragen, promoties of ander reclameactiviteiten. Als het verwerken van uw gegevens in een specifiek geval afwijkt van de verklaringen die in deze Gegevensbeschermingsverklaring staan, wordt u daarvan apart op de hoogte gesteld en dit gebeurt alleen op basis van uw toestemming indien dergelijke toestemming wettelijk vereist is.
                                                                                   

Zo nodig moeten wij deze Gegevensbeschermingsverklaring bijwerken in verband met de verdere ontwikkeling van het internet en veranderingen in de juridische situatie [en] juridische precedenten. Daarom verdient het aanbeveling deze pagina regelmatig door te nemen om te verzekeren dat u de meest recente versie hebt gelezen.

INHOUD VAN DE GEGEVENSBESCHERMINGSVERKLARING

1.           ALGEMENE BEPALINGEN
1.1.             Wettelijke grondslag
1.2.             Wat zijn persoonsgegevens?
1.3.             Welke gegevens verzamelen we van u en hoe verwerken we deze en voor welk doel?
2.           HET HANTEREN VAN PERSOONSGEGEVENS VOOR WEBSITES UITSLUITEND TER INFORMATIE
2.1.             Cookies die worden gebruikt bij toegang tot de website
2.2.             Google Analytics en Universal Analytics
2.3.             Google Network, Remarketing en DoubleClick
3.           OMGAAN MET PERSOONSGEGEVENS BIJ HET GEBRUIK VAN SOCIALE FUNCTIES
3.1.             Gebruik van invoegtoepassingen van Facebook (de knop “Vind ik leuk (Like)”)
3.2.             Gebruik van Twitter
3.4.             Video's van YouTube
3.3.             Gebruik van Instagram 4.1.             Contact maken
4.2.             Aankoop via webwinkel
4.3.             Gebruik van cookies voor bestellingen via de websites
4.4.             Opmerkingen en inbreng
4.5.             Verwerking van persoonsgegevens op basis van onze legitieme belangen
4.6.             Nieuwsbrief
4.7.             'Lead ads' op Facebook
4.8.             Prijsvragen en wedstrijden
5.           VERZENDEN VAN UW PERSOONSGEGEVENS NAAR DERDEN
6.           VERZENDING VAN UW PERSOONSGEGEVENS NAAR DERDEN BUITEN DE EU/EER
7.           GEGEVENSBEVEILIGING
8.           OPSLAGTERMIJN
9.           UW RECHTEN

 

1. ALGEMENE BEPALINGEN

1.1 Wettelijke grondslag

De Algemene verordening gegevensbescherming (“AVG”) van de EU en de overeenkomstige nationale gegevensbeschermingswetten beschermen de fundamentele rechten en vrijheden van personen en hun rechten op de bescherming van persoonsgegevens.

1.2 Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens betekent informatie over betrokkenen, wier identiteit is vastgesteld of op zijn minst kan worden vastgesteld. Persoonsgegevens omvatten bijvoorbeeld naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, gebruikers-ID, creditkaartnummers, ID voor sociale-media-accounts, gebruikersnaam, IP-adres enz.

1.3 Welke gegevens verzamelen we van u en hoe verwerken we deze en voor welk doel?

We verzamelen gebruikersgegevens (bijvoorbeeld informatie die u verstrekt tijdens het opgeven voor, bestellen van of u abonneren op nieuwsbrieven of als u contact met ons opneemt) en technische gegevens (logbestanden; bijvoorbeeld IP-adres, datums, tijden) van u, indien dit wettelijk is toegestaan of vereist als onderdeel van het uitvoeren van een overeenkomst of voor het handhaven van onze legitieme belangen, of als u uw toestemming hebt gegeven voor dit doel.

 

2. HET HANTEREN VAN PERSOONSGEGEVENS VOOR WEBSITES UITSLUITEND TER INFORMATIE

2.1 Cookies die worden gebruikt bij toegang tot de website

Zoals de meeste websites gebruiken ook wij cookies, indien dit vereist is vanuit een technisch gezichtspunt voor het gebruik van de website of als u uw toestemming voor dit doel hebt gegeven. Wij gebruiken (i) functionele cookies, die nodig zijn voor het beheer en de beschikbaarstelling van onze website, (ii) analyse-cookies en (iii) DoubleClick-cookies, die ons helpen bij het verzamelen van algemene gegevens betreffende gebruik van en reacties op de website zodat het gebruik van onze website kan worden geanalyseerd.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die onze server tijdens uw bezoek aan onze websites naar uw browser stuurt en die worden opgeslagen op uw apparaat. Cookies worden gebruikt om de website gebruiksvriendelijker voor u te maken. Bovendien worden de keuze-instellingen van een vorig bezoek aan de website (bijvoorbeeld regio, taal, interesses enz.) met behulp van cookies opgeslagen.

U kunt ook bezwaar maken tegen het plaatsen van cookies via uw browserinstellingen. Als u de cookies echter uitschakelt of weigert, kunt u in bepaalde omstandigheden misschien niet volledig alle functies van onze website gebruiken. Voor meer informatie over de cookie-instellingen van uw browser, kunt u naar: www.allaboutcookies.org/. Bij vragen of opmerkingen over dit onderwerp, kunt u contact met ons opnemen via de contactinformatie genoemd in Hoofdstuk 9.

2.2 Google Analytics en Universal Analytics

Als u hebt toegestemd in het gebruik van cookies: deze website maakt ook gebruik van Google Analytics, de webanalysedienst van Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS (“Google”), met de uitbreiding Universal Analytics [Universele analyses] van Google.

Google Analytics gebruikt cookies voor het vastleggen van standaard loginformatie evenals gebruikersgedrag op onze website in samengevoegde vorm. De volgende informatie wordt door Google Analytics verzameld: browser, soort apparaat, model van het apparaat, land, serviceprovider, schermresolutie (op mobiele apparaten), duur van het bezoek, taal, besturingssysteem, bezochte pagina's op de website. Google gebruikt deze informatie specifiek voor het analyseren en evalueren van het gebruik van de website door gebruikers en voor het opstellen van verslagen over websiteactiviteiten. Google kan deze informatie ook doorgeven aan derden, als dat wettelijk wordt voorgeschreven, of derden verwerken deze gegevens als Google daartoe opdracht geeft.

Onze gebruikersanalyse maakt ook gebruik van Universal Analytics. Hiermee kunnen we informatie verkrijgen over het gebruik van onze aanbiedingen op verschillende apparaten (“cross devices”). Met behulp van cookietechnologie gebruiken we een gepseudonimiseerde gebruikers-ID die geen persoonsgegevens bevat en die ook geen gegevens verzendt naar Google. U kunt op elk moment bezwaar maken tegen het verzamelen en opslaan van gegevens hetgeen ook geldt voor de toekomst door het deactiveren in uw klantenaccount van de cross-device-gebruikersanalyse. Extra informatie over Universal Analytics vindt u hier: support.google.com/analytics/answer/2838718?hl=de&ref_topic=6010376.

Echter, indien IP-anonimisering is ingeschakeld op deze website, wordt uw IP-adres van te voren door Google ingekort binnen de lidstaten van de Europese Unie of in andere staten die deel uitmaken van de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres doorgegeven aan een server van Google in de VS en daar ingekort. IP-anonimisering is op deze website ingeschakeld. Per opdracht van de beheerder van deze website gebruikt Google deze informatie voor het analyseren en evalueren van uw gebruik van de website, voor het samenstellen van verslagen over websiteactiviteiten en voor het via ons verlenen van diensten met betrekking tot het gebruik van websites en het internet.

Als u niet wilt dat een website uw activiteiten vastlegt via Google Analytics, kunt u beschikbare browser-plug-ins (invoegtoepassingen) downloaden en installeren via de volgende koppeling (tools.google.com/dlpage/gaoptout).

Extra informatie over de voorwaarden voor gebruik en gegevensbescherming kunt u vinden op www.google.com/analytics/terms/de.html of op www.google.de/intl/de/policies.

2.3 Google Network, Remarketing en DoubleClick

We gebruiken Google Analytics ook voor het analyseren en evalueren van gegevens van AdWords en het DoubleClick-cookie voor statistische doeleinden en voor het assisteren bij het plaatsen en beheren van reclame op het internet. Als u een website bezoekt en een via websites van Google Network geplaatste advertentie weergeeft of erop klikt, kan er een DoubleClick-cookie op uw browser worden opgeslagen. De identificatiecode van het DoubleClick-cookie die is toegewezen aan uw browser is dezelfde die wordt gebruikt bij het bezoeken van websites waarop reclameprogramma's van DoubleClick worden gebruikt. Als uw browser al een DoubleClick-cookie heeft, dient er geen extra DoubleClick-cookie te worden opgeslagen. Deze website gebruikt ook remarketing met Google Analytics voor online-reclame. Dit omvat het gebruik van cookies door derden, waaronder Google. Door het gecombineerd gebruik van cookies van een eerste leverancier (bijvoorbeeld cookies van Google Analytics) en cookies van derden (bijvoorbeeld DoubleClick-cookies), kunnen advertenties aan u worden gepresenteerd op basis van uw vorige bezoeken aan deze website en zij kunnen eveneens worden geoptimaliseerd, geanalyseerd en geëvalueerd. Met gebruikmaking van remarketing wordt er informatie in geanonimiseerde vorm verzameld over uw surfgedrag voor marketingdoeleinden en opgeslagen op uw computer door middel van cookies (targeting/retargeting). Door het gebruik van een algoritme kunnen we vervolgens op u gerichte productaanbevelingen weergeven als persoonlijke advertentiebanners op andere websites (uitgevers). Als u dit niet wilt, kunt u deze functie uitschakelen via de manager voor reclamevoorkeuren (support.google.com/ads/answer/2662922?).

 

3. OMGAAN MET PERSOONSGEGEVENS BIJ HET GEBRUIK VAN SOCIALE FUNCTIES

Onze websites gebruiken sociale invoegtoepassingen (“invoegtoepassingen”) van verschillende sociale netwerken indien u ons daarvoor toestemming hebt gegeven:

3.1 Gebruik van invoegtoepassingen van Facebook (de knop “Vind ik leuk (Like)”)

De invoegtoepassingen van het sociale netwerk Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, VS zijn opgenomen in onze websites. U herkent de invoegtoepassingen van Facebook op het logo van Facebook (witte “f” op de blauwe tegel) of de termen “Vind ik leuk (Like)”, “Hou ik van (I like)” of het pictogram met de opgestoken duim, “Thumbs up”, op onze website. Een overzicht van de invoegtoepassingen van Facebook vindt u hier: developers.facebook.com/docs/plugins.

Als u onze websites bezoekt, wordt er via de invoegtoepassing een rechtstreekse verbinding gemaakt tussen uw browser en de Facebook-server. Op deze manier ontvangt Facebook de informatie dat u onze websites hebt bezocht met uw IP-adres. Als u klikt op de knop “Vind ik leuk (Like)” van Facebook terwijl u bent ingelogd op uw Facebook-account, kunt u de inhoud van onze websites koppelen aan uw profiel op Facebook. Op deze manier kan Facebook het bezoek aan onze websites toekennen aan uw gebruikersaccount. Let op dat we geen kennisnemen van de inhoud van de doorgezonden gegevens of van het gebruik daarvan door Facebook. Extra informatie hierover vindt u in de Gegevensbeschermingsverklaring van Facebook op www.facebook.com/policy.php.

Als u niet wilt dat Facebook bezoeken aan onze websites kan toekennen aan uw gebruikersaccount van Facebook, moet u zich afmelden van uw gebruikersaccount van Facebook voordat u onze website bezoekt.

3.2 Gebruik van Twitter

Invoegtoepassingen van de microblogdienst Twitter, die wordt beheerd door Twitter Inc., 1355 Market St., Suite 900, San Francisco, CA 94103, VSA (“Twitter”), worden op onze website gebruikt. De invoegtoepassingen worden aangeduid door een Twitter-logo, bijvoorbeeld in de vorm van een blauw “kwetterend vogeltje”. Een overzicht van de invoegtoepassingen van Twitter  vindt u hier: dev.twitter.com/web/tweet-button.

Als u een van onze websites bezoekt die zo'n invoegtoepassing bevat, creëert uw browser een rechtstreekse verbinding met de Twitter-servers. De inhoud van de invoegtoepassing wordt door Twitter direct verzonden naar uw browser en in de site geïntegreerd. Door middel van deze integratie ontvangt Twitter de informatie dat uw apparaat de overeenkomstige pagina van onze website heeft bezocht zelfs als u geen Twitter-profiel hebt of niet bent ingelogd bij Twitter. Deze informatie (waaronder het IP-adres) wordt door uw apparaat rechtstreeks naar een Twitter-server in de VS verzonden en daar opgeslagen. Als u bent ingelogd bij Twitter, kan Twitter het bezoek aan onze website rechtstreeks aan uw Twitter-account toekennen. Als u reageert op de invoegtoepassingen, bijvoorbeeld als u de knop “Twitter” inschakelt, wordt de overeenkomstige informatie eveneens rechtstreeks verzonden naar een Twitter-server en daar opgeslagen. De informatie wordt ook gepubliceerd op uw Twitter-account en getoond aan uw contacten daar.

Het doel en toepassingsgebied van gegevensverzameling en de verdere verwerking en het gebruik van gegevens door Twitter evenals uw hiermee geassocieerde rechten en instellingskeuzen ter bescherming van uw privésfeer vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van Twitter: twitter.com/privacy.

Als u niet wilt dat Twitter de via onze website verzamelde gegevens rechtstreeks toekent aan uw Twitter-account, moet u zich afmelden bij Twitter voordat u onze website bezoekt. U kunt ook het downloaden van invoegtoepassingen met uitbreidingen van Twitter voor uw browser voorkomen, bijvoorbeeld met de scriptblokkeerder “NoScript (Geen script)” (https://noscript.net/).

3.3 Video's van YouTube

We hebben ook video's van YouTube opgenomen op onze websites. De video's zijn opgeslagen op www.youtube.com en kunnen rechtstreeks worden afgespeeld vanaf onze websites. Deze video's zijn zodanig opgenomen dat er geen met u als gebruiker verbonden persoonsgegevens naar YouTube worden gestuurd als u de video's niet afspeelt.

Als u de video's wel afspeelt, worden er YouTube-cookies opgeslagen op uw computer en gegevens doorgestuurd naar Google, Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS, als de beheerder van YouTube. Bij het afspelen van bij YouTube opgeslagen video's worden de volgende persoonsgegevens naar Google, Inc. gestuurd: het IP-adres en de cookie-ID, het specifieke adres van de bezochte pagina op onze websites, de taalinstelling van de browser, systeemdatum en -tijdstip van de toegang en de identificatiecode van uw browser. De gegevens worden doorgezonden of u nu wel of niet bent geregistreerd of ingelogd bij Google. Als u bent ingelogd, worden deze gegevens rechtstreeks aan uw account toegekend.

Als u deze toekenning aan uw profiel niet wilt, moet u zich afmelden voordat u de knop inschakelt. YouTube of Google, Inc. slaan deze gegevens op als een gebruiksprofiel en gebruiken deze gegevens voor reclame-, marktonderzoekdoeleinden en/of het ontwerpen van hun websites op basis van de vraag. Dergelijk gebruik is vooral bedoeld (niet alleen voor ingelogde gebruikers) voor het verschaffen van reclame op basis van de vraag en om andere gebruikers te informeren over uw activiteiten op onze website. U hebt het recht om bezwaar aan te tekenen tegen het creëren van zo'n gebruikersprofiel en om dit recht uit te oefenen dient u zich te richten tot Google Inc. als de beheerder van YouTube. Extra informatie over het doel en de reikwijdte van gegevensverzameling en -verwerking door Google, Inc. vindt u op www.google.com/intl/policies/privacy. We verwerken geen persoonsgegevens die worden verzameld bij toegang tot de YouTube-video.

3.4 Gebruik van Instagram

Op onze websites plaatsen we invoegtoepassingen van het sociale netwerk Instagram, dat wordt beheerd door Instagram LLC, 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, VS. De invoegtoepassingen worden aangeduid door een logo van Instagram, bijvoorbeeld in de vorm van een Instagram-camera. Een overzicht van de invoegtoepassingen van Instagram en hun verschijningsvorm vindt u hier: blog.instagram.com/post/36222022872/introducing-instagram-badges.

Als u onze website bezoekt, creëert uw browser een rechtstreekse verbinding met de servers van Instagram. De inhoud van deze invoegtoepassing wordt door Instagram direct verzonden naar uw browser en in de website geïntegreerd. Door middel van deze integratie ontvangt Instagram de informatie dat uw browser de overeenkomstige pagina van onze website hebt bezocht zelfs als u geen Instagram-profiel hebt of niet bent ingelogd bij Instagram. Deze informatie (waaronder uw IP-adres) wordt door uw browser rechtstreeks naar een Instagram-server in de VS verzonden en daar opgeslagen.

Als u bent ingelogd bij Instagram, kan Instagram het bezoek aan onze website rechtstreeks aan uw Instagram-account toekennen. Als u reageert op de invoegtoepassing, bijvoorbeeld als u de knop “Instagram” inschakelt, wordt deze informatie eveneens rechtstreeks verzonden naar een Instagram-server en daar opgeslagen. De informatie wordt ook gepubliceerd op uw Instagram-account en getoond aan uw contacten daar.

Het doel en toepassingsgebied van gegevensverzameling en de verdere verwerking en het gebruik van gegevens door Instagram evenals uw hiermee geassocieerde rechten en instellingskeuzen ter bescherming van uw privésfeer vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van Instagram: help.instagram.com/155833707900388.

4. OMGAAN MET PERSOONSGEGEVENS TIJDENS PROACTIEF GEBRUIK DOOR DE GEBRUIKER

4.1 Contact maken

Wanneer de gebruiker actief contact maakt met ons (bijvoorbeeld via e-mail of via ons contactformulier als onderdeel van een promotie), worden de gegevens en de informatie van de gebruiker opgeslagen ter verwerking van de aanvraag en voor het geval dat er nog vragen opkomen en doorgestuurd naar de verantwoordelijken (bijvoorbeeld de IT-afdeling, de juridische afdeling, logistiek enz.).

4.2 Aankoop via webwinkel

Als u iets koopt via deze website, verzamelen we persoonsgegevens en slaan we deze op en verwerken ze (uw naam, facturerings- en besteladres, e-mailadres, telefoonnummer en het aan de bestelde artikelen toegewezen serienummer en informatie over de door u aangekochte goederen) teneinde een overeenkomst na te komen en voor het vervullen van de verplichtingen na afloop van de overeenkomst (zoals een garantie) of zelfs voor fabricatiedoeleinden in geval van op maat gemaakte bestellingen bij Head. Voor dit doel geven we uw naam en besteladres door aan vervoers- of koeriersdiensten voor het leveren van de door u gekochte goederen en we geven ook de betalings- en transactiegegevens door aan krediet- of financiële instellingen ter afhandeling van de betaling.

Als u een account aanmaakt op onze website, verzamelen we de hierboven beschreven persoonsgegevens samen met uw gebruikersnaam en wachtwoord met als doel het beheren van uw online-account.

Als u zich aanmeldt via een bestaande account (zoals ZEPP, Facebook, Google of WeChat), stemt u ermee in dat we toegang hebben tot de gegevens die u in dit account opslaat (zoals uw naam, e-mailadres, adres) en dat deze gegevens worden verwerkt voor de in hoofdstuk 4.2 beschreven doeleinden. Voor dit doel moet u tijdens de registratie weer uitdrukkelijk toestemming geven voor het overbrengen van gegevens vanuit het betreffende bestaande account.

4.3 Gebruik van cookies voor bestellingen via de websites

We maken gebruik van de volgende cookies zodat u bestellingen kunt plaatsen via onze website. Hier volgt een lijst van de cookies die we gebruiken en de redenen voor het gebruik daarvan:

Naam van het COOKIE

Beschrijving van het COOKIE

CART

Toewijzing aan uw winkelwagentje

CATEGORY_INFO

Bewaart informatie over de categorieën op de pagina, waarbij pagina's sneller kunnen worden gedownload.

COMPARE

De artikelen op uw productvergelijkingslijst

CURRENCY

Uw gewenste valuta

CUSTOMER

Een versleutelde versie van uw klant-ID in de winkel

CUSTOMER_AUTH

Laat zien of u momenteel bent ingelogd bij de winkel

CUSTOMER_INFO

Een versleutelde versie van de klantengroep waartoe u behoort

CUSTOMER_SEGMENT_IDS

Bewaart de klantensegment-ID

EXTERNAL_NO_CACHE

Laat zien of het gebruik van een tussengeheugen is toegestaan

FRONTEND

Uw sessie-ID op de server

GEOIP

Code van het momenteel leverende land

GUEST-VIEW

Stelt de gasten in staat hun bestellingen te verwerken

LAST_CATEGORY

De categorie die u het laatst hebt bezocht

LAST_PRODUCT

Het laatste product dat u hebt bekeken

NEWMESSAGE

Laat zien of er een nieuwe mededeling is ontvangen

NO_CACHE

Laat zien of het gebruik van een tussengeheugen is toegestaan

PERSISTENT_SHOPPING_CART

Een koppeling naar informatie over uw winkelwagentje en gerenommeerde producten als u vragen naar de pagina hebt gestuurd

POLL

De ID van enquêtes waaraan u eventueel hebt meegedaan

POLLN

Informatie over de enquêtes waaraan u hebt meegedaan

RECENTLYCOMPARED

Producten die u onlangs hebt vergeleken

STF

Informatie over producten die u via e-mail aan vrienden hebt gestuurd

STORE

De winkelweergave of taal die u hebt geselecteerd

UNIT

Het geselecteerde systeem van maateenheden

USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE

Laat zien of een klant cookies heeft geaccepteerd

VIEWED_PRODUCT_IDS

De producten die u het laatst hebt bekeken

WISHLIST

Een versleutelde lijst met producten die aan uw verlanglijst zijn toegevoegd

WISHLIST_CNT

Het aantal producten op uw verlanglijst

_ceg.s

Analyse van uw bezoek en uw interacties met onze website

_ceg.u

Analyse van uw bezoek en uw interacties met onze website

_ga

Identificatie van de gebruiker en het tijdstip van het eerste bezoek aan de website

_gid

Identificatie van de gebruiker en het tijdstip van het eerste bezoek aan de website

currentLangId

Geselecteerde taal als ID

htm_cookieconsent

Informatie of al dan niet toestemming voor het plaatsen van cookies is gegeven

lang

Geselecteerde taal als afkorting

root

De laatst bezochte versleutelde pagina

popDisplayed

Status automatische verschijning nieuwsbrief betreffende reclame

fe_typo_user

Versleutelde gebruikers-ID

 

User_token, Browser_id, JSESSIONID:Deze cookies zijn een technische vereiste voor uw aankoop. We gebruiken ze zodat u producten in uw winkelwagentje kan zetten, waardoor uw bezoeken aan deze website en de inhoud van uw winkelwagentje kunnen worden opgeslagen en zodat u op efficiënte wijze kunt navigeren op de website. Als u deze cookies afwijst of uitschakelt, kunt u geen aankopen doen op onze website.

4.4 Opmerkingen en inbreng

Gebruikers hebben de mogelijkheid om bij onze webwinkel een beoordeling achter te laten over bepaalde producten door uw bijnaam, een samenvatting van de evaluatie en de beoordeling van het product te verstrekken. In dit geval bewaren we uw bijnaam (wat onder bepaalde omstandigheden persoonsgegevens kan betekenen), uw inbreng en uw IP-adres. Bovendien geeft u ons hierbij het niet-exclusieve, onbezoldigde, tijdelijk onbeperkte recht, dat op elk moment mag worden ingetrokken, om wereldwijd uw bijnaam te gebruiken en uw beoordeling te publiceren op onze productpagina's, maar slechts zo lang [sic: tot] u de inhoud verwijdert of verzoekt dat uw beoordeling wordt verwijderd. Inhoud kan op elk moment worden verwijderd door ons een bericht te sturen via de onderstaande contactinformatie.

4.5 Verwerking van persoonsgegevens op basis van onze legitieme belangen

Ook verwerken we de persoonsgegevens die zijn verstrekt in verband met registratie en bestellingen (uw naam, facturerings- en besteladres, e-mailadres, telefoonnummer, het aan het bestelde product toegewezen serienummer evenals extra informatie over de door u aangekochte goederen) ter verbetering van onze producten en diensten. Bovendien verwerken we de aangeduide gegevenscategorieën voor interne statistische en operationele doeleinden, bijvoorbeeld ter peiling van en voor inzicht in trends betreffende demografie, gebruikers, interesse van gebruikers, aankopen en andere trends onder onze gebruikers en ook voor terugroepacties en het snel verwerken van klachten op basis van onze legitieme belangen. De aangeduide gegevenscategorieën worden ook verwerkt voor onderzoeks-, voorzorgs-, verdedigings- en andere maatregelen betreffende het niet naleven van deze Gegevensbeschermingsverklaring, onwettig activiteiten of vermeende fraude, of om stappen te ondernemen in situaties waarin er een mogelijk risico bestaat van schending van onze wettelijke rechten of de rechten van anderen.

4.6 Nieuwsbrief

Op basis van uw verleende toestemming voor het ontvangen van de nieuwsbrief en na bevestiging van de double opt-in-e-mail [e-mail voor dubbel aanmelden] door te klikken op de daarin opgenomen knop, worden uw voor- en achternaam, uw e-mailadres en uw IP-adres en, naar keuze, uw geboortedatum, uw geslacht, het gewenste land en de gewenste taal verwerkt door ons en MARES S.p.A., Salita Bonsen 4, I-16035 Rapallo (GE), Italië en door het bedrijf (de bedrijven) van de HEAD Group verantwoordelijk voor uw regio, mits een dergelijk bedrijf bestaat voor uw regio (alle hierop betrekking hebbende gegevens vindt u hier), voor het sturen van (i) marketing- en productinformatie met betrekking tot goederen en diensten van het productaanbod van de HEAD Group, (ii) gepersonaliseerde promotie-informatie en -nieuws overeenkomstig uw interessecategorieën en op basis van uw websitegebruik (bijvoorbeeld het frequent bekijken van producten binnen uw geselecteerde interessecategorieën en geolokalisatie), (iii) enquêtes over tevredenheid wat betreft diensten en advies van de HEAD Group en vraaganalyses, (iv) wedstrijden, waardebonnen, kortingsacties en prijsvragen, (v) elektronische wenskaarten via e-mail, en worden voor deze doeleinden verzonden naar het bedrijf van de HEAD Group dat verantwoordelijk is voor uw regio.

Gepersonaliseerd promotiemateriaal en -nieuws wordt gestuurd op basis van uw IP-adres en uw gebruiksgedrag op onze website. Op basis van uw IP-adres en met behulp van onze “Managers voor browser-regio's ” kunnen we de regio bepalen waar u zich bevindt wanneer u de website gebruikt en u regionale aanbiedingen sturen voor zover u daarin hebt toegestemd. Terwijl we dit doen, bepalen we niet uw exacte locatie. Als we hiermee bezig zijn, analyseren we ook de frequentie van klikken uitsluitend voor uw geselecteerde interessegebieden “ Scuba Diving, Extended Range, Snorkelling, Freediving, Spearfishing ” en, bijvoorbeeld in geval van frequent gebruik van de sectie “Scuba Diving”, sturen we u informatie vanuit dit interessegebied via e-mail op basis van de hierboven beschreven toestemmingsverklaring. Om deze reden gebruiken we het cookie met de aanduiding “VIEWED_PRODUCT_IDS [IDs van bekeken producten]”. De analyse wordt uitgevoerd op basis van de volgende beoordelingsmethoden en volgorde van voorkeuren: De gegevens betreffende uw gebruiksgedrag op de website worden anoniem vergeleken met de empirische waarden voor soortgelijke gegevensreeksen in ons gegevensbestand. Op basis hiervan berekenen we de kansen op mogelijke toekomstige contacten met en aankopen bij ons. Daarom kunnen we ook overeenkomstige aanbiedingen doen en informatie sturen die, op basis van onze ervaring, interessant was voor klanten met soortgelijk gedrag. Terwijl we dit doen, kunnen we ook een geanonimiseerd en gepseudonimiseerd gebruikersprofiel creëren.

We slaan ook uw IP-adres en de registratiedatum op als u zich abonneert op de nieuwsbrief. Dit wordt alleen bewaard als bewijs voor het geval dat een derde misbruik maakt van een e-mailadres en zich abonneert om de nieuwsbrief te ontvangen zonder dat de rechtmatige eigenaar daarvan af weet. Persoonsgegevens die worden verzameld bij het abonneren op de nieuwsbrief worden niet naar derden doorgestuurd voor marketingdoeleinden.
U kunt uw toestemming voor het ontvangen van nieuwsbrieven op elk moment herroepen met werking voor de toekomst, zonder een reden op te geven (bijvoorbeeld via een koppeling aan het eind van elke nieuwsbrief of via een e-mail naar privacy@mares.com).

Als u onze nieuwsbrief doorstuurt naar derden, moet u voldoen aan wettelijke bepalingen en vooraf toestemming verkrijgen van de ontvanger. Als een derde een klacht tegen ons indient vanwege het doorsturen door u van een nieuwsbrief, dient u ons te vrijwaren en schadeloos te stellen tegen alle daarmee geassocieerde vorderingen, met inbegrip van boetes en kosten van juridische bijstand.

4.7 'Lead ads' op Facebook

We gebruiken 'lead ads' van Facebook op onze Facebookpagina's, waaronder bijvoorbeeld: www.facebook.com/maresjustaddwater,www.facebook.com/marespureinstinct om een abonnement op onze nieuwsbrief via Facebook mogelijk te maken. Een abonnement via het formulier is alleen geldig als u het abonnement activeert door te “klikken ” op de bevestigingskoppeling in de bevestigings-e-mail die u krijgt. Ten tijde van het abonneren zijn alleen uw persoonsgegevens die worden vastgelegd op Facebook of vrijwillig door u ingevoerd, zoals uw e-mailadres en naam in alle gevallen vereist op het formulier en uw plaats, adres, leeftijd enz. zijn naar keuze. We gebruiken de verstrekte persoonsgegevens uitsluitend om u onze specifiek in de 'lead' genoemde nieuwsbrief via e-mail toe te sturen indien u daartoe uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven. U kunt uw toestemming om de nieuwsbrief te ontvangen op elk moment herroepen wat ook geldt voor de toekomst, zonder een reden op te geven.

4.8 Prijsvragen en wedstrijden

In verband met de prijsvragen, wedstrijden of promotieactiviteiten die wij aanbieden, gebruiken we uw persoonsgegevens uitsluitend voor het houden van de prijsvraag, wedstrijd of promotieactiviteit (bijvoorbeeld om contact op te nemen met de winnaars, om de prijs te sturen), tenzij u ons uitdrukkelijk toestemming hebt verleend voor ander gebruik.

 

5. VERZENDEN VAN UW PERSOONSGEGEVENS NAAR DERDEN

Voor zover noodzakelijk, verzenden we uw persoonsgegevens ook naar externe uitvoeringsbureaus of dienstverleners (waaronder onze andere bedrijven van de HEAD Group):

  • naar IT-dienstverleners en/of leveranciers van gegevenspresentatie of gegevensverwerking of soortgelijke diensten;
  • naar andere dienstverleners, leveranciers van hulpmiddelen en softwareoplossingen die ons ook steunen bij het leveren van onze diensten en namens ons werken (waaronder leveranciers van marketinghulpmiddelen, marketingbureaus, dienstverleners voor communicatie en belcentrales);
  • naar andere groepsbedrijven van de HEAD Group (een lijst van onze groepsbedrijven waaraan persoonsgegevens worden verzonden vindt u hier voor het uitvoeren van overeenkomsten, op basis van een bestaand legitiem belang en het nakomen van wettelijke verplichtingen);
  • naar derden die zijn betrokken bij het nakomen van onze verplichtingen jegens u (bijvoorbeeld pakketdiensten voor het naar u verzenden van uw webwinkelbestelling, betalingsdienstverleners voor het verwerken van betalingen in de webwinkel, banken voor de verwerking van betalingen);
  • naar andere externe derden voor zover noodzakelijk (bijvoorbeeld, auditors, verzekeringsmaatschappijen in geval van een verzekerd voorval, juridische vertegenwoordigers mocht zo'n situatie zich voordoen enz.);
  • naar functionarissen en andere openbare instanties voor zover dit wettelijk vereist is (bijvoorbeeld belastingautoriteiten enz.).

 

6. VERZENDING VAN UW PERSOONSGEGEVENS NAAR DERDEN BUITEN DE EU/EER

We kunnen uw persoonsgegevens verzenden naar bedrijven en contractuele partners buiten de EU/EER voor het leveren van onze diensten, het beheren van de website, het afhandelen van uw bestelling, het onderhoud van onze IT-systemen en software enz. Dergelijke verzending verandert echter niets aan onze verplichting uw persoonsgegevens te beschermen in overeenstemming met deze Gegevensbeschermingsverklaring. Als uw persoonsgegevens worden doorgestuurd naar buiten de EU/EER, garanderen we een adequate mate van beveiliging door ze door te sturen naar landen die een gepast niveau van bescherming hebben op basis van bevestiging van de Europese Commissie, of door het aangaan van een juist geformuleerde overeenkomst tussen ons en de rechtspersoon buiten de EU/EER die de gegevens ontvangt. U kunt een kopie krijgen van de vereiste garanties door ons  een e-mail te sturen naar privacy@mares.com.

 

7. GEGEVENSBEVEILIGING

We nemen gepaste technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen ter bescherming van uw persoonsgegevens tegen onopzettelijke of onbevoegde verwijdering of wijziging en tegen verlies, diefstal en onbevoegd bekijken, doorsturen, reproduceren, gebruiken, veranderen of openen. Wij en onze werknemers zijn ook gehouden tot geheimhouding en vertrouwelijkheid van gegevens. Evenzo verkrijgen uitvoeringsbureaus en gemachtigde vertegenwoordigers van de HEAD Group die toegang moeten hebben tot uw persoonsgegevens voor het vervullen van hun professionele werkzaamheden toegang en zij zijn onderworpen aan dezelfde verplichtingen voor het nakomen van geheimhouding en vertrouwelijkheid van gegevens.

 

8. OPSLAGTERMIJN

We bewaren de persoonsgegevens die via onze website worden verwerkt zolang zij nodig zijn voor het nakomen van onze contractuele verplichtingen. Als verwerking afhangt van uw toestemming, slaan we deze gegevens op zolang u uw toestemming niet intrekt. We slaan uw gegevens alleen op zo lang we wettelijk verplicht zijn ze te bewaren en zo lang er vorderingen tegen ons kunnen worden ingediend.

 

9. UW RECHTEN

U hebt het recht informatie te ontvangen op een duidelijke, transparante en begrijpelijke manier met betrekking tot de manier waarop we persoonsgegevens verwerken en betreffende uw rechten als betrokkene (Art. 13 e.v. van de AVG):

  • Daarom hebt u recht op informatie en om een kopie te ontvangen van de persoonsgegevens over u die worden verwerkt;
  • Als de persoonsgegevens incorrect of niet langer actueel zijn, hebt u recht op rectificatie;
  • U hebt ook het recht om uw gegevens te laten wissen (“het recht om vergeten te worden”);
  • U hebt ook het recht om u uit te schrijven uit marketingcampagnes en u in dit opzicht op elk moment af te melden;
  • U kunt ook op elk moment uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens herroepen wat ook geldt voor de toekomst als de verwerking gebeurt op basis van uw toestemming;
  • U hebt ook recht op gegevensportabiliteit in algemeen gebruikte en machinaal leesbare vorm. Dit geldt uitsluitend voor gegevens die u hebt verstrekt waarbij verwerking gebeurt op basis van een overeenkomst of toestemming en waarbij verwerking automatisch plaatsvindt;
  • Ten slotte hebt u het recht te verzoeken dat de verwerking van gegevens door ons wordt beperkt, zodat we ze alleen mogen blijven bewaren en ze niet langer mogen gebruiken of verwerken. Dit geldt echter alleen in de volgende situaties:
    (i) De juistheid van de persoonsgegevens wordt door u betwist voor een termijn die ons in staat stelt de juistheid van de persoonsgegevens te verifiëren;
    (ii) De verwerking is onwettig en u hebt bezwaar tegen het wissen van de persoonsgegevens en verzoekt in plaats daarvan het gebruik ervan te beperken;
    (iii) We hebben de persoonsgegevens niet meer nodig voor de doeleinden van de verwerking, maar u hebt ze nodig voor het staven, uitoefenen of verdedigen van een rechtsvordering;
    (iv) U hebt bezwaar gemaakt tegen verwerking die gebaseerd is op onze legitieme belangen en er is nog niet vastgesteld of de legitieme grondslagen aan onze kant die aan uw kant terzijde schuiven.
  • U hebt ook het recht een klacht in te dienen bij de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteiten als u van mening bent dat het verwerken van de persoonsgegevens over u een schending inhoudt van de toepasselijke gegevensbeschermingswetten.

 

Voordat u een klacht indient bij de gegevensbeschermingsautoriteiten, of als u vragen hebt, kunt u ook contact met ons opnemen:

Mares
S.p.A Salita Bonsen 4, 16035, Rapallo (GE), Italy
e-mail op privacy@mares.com

 

Uw recht om bezwaar te maken

 

Als betrokkene kunt u op elk moment bezwaar maken tegen het gebruik van uw gegevens als dat directe marketing ten doel heeft.
Als we uw gegevens voor legitieme belangen verwerken, hebt u ook het recht op elk moment bezwaar te maken als zich hiertoe redenen voordoen voorvloeiend uit uw specifieke situatie.

 

Stel uw vraag a.u.b. met duidelijke identificatie van u als persoon en met een korte beschrijving van de reikwijdte van het uitoefenen van uw bovengenoemde rechten als betrokkene zodat wij uw vraag met betrekking tot uw bovengenoemde rechten kunnen verwerken en kunnen zorgen dat uw persoonsgegevens niet aan onbevoegde derden worden gegeven.

 

Datum van deze versie: Mei 2018

 

DOWNLOADEN / AFDRUKKEN

Back to top